به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایلنا، رئیس و اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در سفر خود به مسکو، با معاون دومای دولتی روسیه دیدار و گفتگو کردند و به تبادل نظر در حوزه اقتصاد و بودجه پرداختند.
حمیدرضا حاجی بابائی در این دیدار با اشاره به تحولات بین المللی، شرایط کنونی را گویای گذار به سوی جهان چندقطبی دانست و گفت: کشورها برای ترسیم جایگاه خود در مناسبات آینده جهان در حال رقابت در زمینه تأثیرگذاری بین المللی هستند.
نماینده همدان و فامنین در مجلس با اشاره به بیتی از باباطاهر شاعر ایرانی تصریح کرد: ایران و روسیه پس از سالها به این نتیجه رسیدهاند که رمز موفقیت، مهربانی دو طرف است و البته این مناسبات نباید از سر اضطرار باشد و بلکه باید پایدار و بر مبنای احترام باشد.
وی اظهار کرد: شیطنت غربیها این است که روابط ایران و روسیه را زودگذر و از سر اضطرار توصیف میکنند و حال آنکه زمانی که آمریکایی وجود نداشت، ایران و روسیه دو کشور متمدن بودند.
حاجی بابایی اظهار کرد: آمریکا در دهههای اخیر، خودکامگیهای فراوانی در عرصه بینالمللی داشته است و انحصارطلبی، از این کشور، یک موجود خطرناک ساخته است که برای دستیابی به هدف، هیچ حریمی نمیشناسد و جز سقوط و نابودی کشورهای مستقل به موضوع دیگری نمیاندیشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در ادامه با اشاره به تحریمهای یکجانبه آمریکا و غرب علیه ایران و روسیه گفت: این تحریمها فرصتی برای رشد و شکوفایی خواهد بود.
وی با اشاره به ناخرسندی برخی کشورها از جمله آمریکا از روند رو به رشد توسعه مناسبات تهران – مسکو، اظهار کرد: اینکه امروز نارضایتی آمریکا از تحکیم پیوندهای دو کشور را میشنویم، گویای آن است که همکاریهای ایران و روسیه اثرگذار است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه با بیان اینکه دیدار رهبران عالی ایران و روسیه خط مشی اصلی مناسبات دوجانبه را مشخص کرده است، گفت: ظرفیتهای ایران و روسیه میتواند مکمل یکدیگر باشد و همکاری دو جانبه میتواند به ارتقای جایگاه دو کشور منجر شود.
حاجی بابایی با اشاره به نقش و جایگاه مجلس شورای اسلامی در جمهوری اسلامی ایران گفت: مجلس ایران میتواند نقش کلیدی در توسعه مناسبات دوجانبه داشته باشد.
وی با اشاره به دیدارها و مذاکرات قبلی رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دومای دولتی روسیه و تأکید پارلمانهای دو کشور بر توسعه مناسبات گفت: برگزاری جلسه کمیسیون عالی همکاریهای پارلمانی دو کشور به میزبانی مسکو میتواند گویای اراده قوی مجالس برای تحکیم مناسبات باشد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره پیشنهاد معاون دومای دولتی روسیه برای کار مشترک مجالس دو کشور درباره ارز مرجع بریکس نیز با استقبال از این امر گفت: این موضوع می تواند یکی از مباحث دستورکار جلسه آتی کمیسیون عالی همکاریهای پارلمانی دو کشور باشد.
میرتاج الدینی: موافقتنامه همکاریهای فرهنگی ایران و فدراسیون روسیه بزودی در صحن مجلس بررسی میشود
همچنین، سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو دیگر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز به طرح پیشنهادی در خصوص تقویت همکاریهای ایران و روسیه با توجه به عضویت دو کشور در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس و بهره گیری از ظرفیت این سازمان ها برای اعطای فاینانس به کشورهای عضو پرداخت.
وی با اشاره به اینکه موافقتنامه همکاریهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بزودی در صحن مجلس بررسی میشود، گفت: تصویب و نهایی شدن این مهم گامی بزرگ در توسعه مناسبات فرهنگی دوجانبه خواهد بود.
گودرزوند چگینی: ساخت راهآهن رشت-آستارا شتاب گیرد
در ادامه این نشست، مهرداد گودرزوندچگینی با اشاره به عبور این خط ریلی از محدوده این شهرستان استان گیلان، گفت: انتظار داریم روند احداث راهآهن رشت – آستارا با جدیت بیشتری دنبال میشود.
وی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه سابقه دیرینه دارد، نقش نمایندگان مجالس دو کشور در تقویت این مناسبات را مهم توصیف کرد و گفت: نمایندگان پارلمانها میتوانند به تقویت دوستی دو ملت کمک کنند.
وی ادامه داد: انتظار است که نمایندگان مجالس دو کشور به گونهای عمل کنند که اگر در آینده، تحریمها برداشته شوند، مناسبات تهران – مسکو به شکل مستحکم و پایدار ادامه یابد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه با اشاره به تحریمهای یکجانبه غرب علیه ایران و روسیه گفت: تحریم، شرایط تورمی را بر اقتصاد تحمیل میکند اما کشورهای ما میتوانند از این شرایط دشوار به عنوان فرصتی برای پیشرفت و توسعه بهره گیرند.
الکساندر باباکف: پیشنهاد معاون دوما برای کار مشترک مجالس ایران و روسیه درباره ارز بریکس
بر اساس این گزارش، در ادامه این دیدار الکساندر باباکف معاون دومای دولتی روسیه در دیدار رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تبریک عضویت جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس، پیشنهاد داد که گروههای کارشناسی مجالس دو کشور درباره ارز مرجع بریکس شکل گیرد.
وی در این خصوص تصریح کرد: نیازی به انتشار این ارز مرجع وجود ندارد و تنها باید درباره محاسبه و تبادلات مالی کشورهای عضو بریکس با این ارز تدبیر اندیشی کرد.
معاون دومای دولتی روسیه در این دیدار همچنین با با بیان اینکه روابط ایران و روسیه از پویایی مناسبی برخوردار است، آمادگی این مجلس قانونگذاری را برای میزبانی کمیسیون عالی همکاریهای پارلمانی فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و گفت: این کمیسیون، نقش مؤثر و کارآمدی در همکاریهای پارلمانی دارد و آماده فراهم کردن مقدمات جلسه آتی این کمیسیون هستیم.
باباکف با اشاره به عزم و اراده سران روسیه و ایران بر گسترش مناسبات دوجانبه افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری، متوجه اهمیت و ضرورت تقویت همکاریها با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی با اشاره به میزبانی مسکو از اجلاس روسای پارلمانهای روسیه و کشورهای آمریکای لاتین که روز دوشنبه دهم مهرماه ۱۴۰۲ برگزار شد، گفت: ۱۹ هیات پارلمانی از آن قاره از جمله ۹ رئیس پارلمان در این نشست شرکت و بر تداوم همکاریها با روسیه در همه زمینه ها تأکید کردند.
معاون دومای دولتی روسیه اظهار کرد: از زبان مقامات پارلمانی آمریکای لاتین در این اجلاس شنیدیم که میگفتند روسیه، متحدان سیاسی قوی از جمله ایران را دارد.
وی با ابراز ناخرسندی از نوع تعامل غرب با روسیه طی دهههای گذشته گفت: انتظارات دیگری از مناسبات با غرب داشتیم اما امروز مردم و مسئولان کشور روسیه به درک عمیقی از منافع و ارزشهای خود دست یافتهاند و اینکه باید با رویکردی عملگرا و واقعگرا، تهدیدهای ناشی از رویکرد آمریکا را دفع و منافع اقتصادی خود را به عنوان ضامن استقلال و حاکمیت کشورمان تأمین کنیم.
آناتولی آرتامونف: کریدور شمال – جنوب یکی از مهمترین پروژههای مشترک دوجانبه ایران-روسیه است
همچنین، آناتولی آرتامونف رئیس کمیته بودجه شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه نیز در این نشست با بیاناینکه کریدور شمال – جنوب به یکی از مهمترین پروژههای مشترک دوجانبه تبدیل شده است، گفت: تشریفات مرتبط با اجرای موافقتنامه بین دولتهای روسیه و ایران برای احداث راهآهن رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده ریلی بخش غربی کریدور شمال – جنوب در روسیه انجام شده است.
آرتامونف تصریح کرد: با اتمام فرآیند تشریفات اجرای این موافقتنامه در ایران، امیدواریم که این طرح وارد مرحله عملیاتی و هرچه سریعتر اجرا شود.
گفتنی است، بررسی آخرین وضعیت مناسبات دو کشور به ویژه در حوزه همکاریهای پارلمانی، تداوم رایزنیها در مجامع پارلمانی بین المللی و منطقهای از جمله سازمان شانگهای و بریکس و زمینه سازی جهت ارتقا همکاری بین کمیسیونهای تخصصی مجالس دو کشور، همچنین تبادل نظر در رابطه با چگونگی تنظیم مقررات و نحوه نظارت بر بودجه از دیگر موضوعات طرح شده در این دیدار بود.
نظر شما